Top

Beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında ve arka bölgelerde oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin çözünerek ,dişin ana renginin açılması işlemidir.

Beyazlatma işlemi ,gözenekli mineden dişin içine girmiş ve fırçalama ile çıkarılamayan renklenmeler için uygulanır. Dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar ve bazı antibiyotik gruplarını uzun süre kullananlara da uygulanır. Bleaching(beyazlatma) işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur.

Ayrıca, diş yüzeyine bazı gıdalardan, sigara, çay, kahve gibi boyayıcı ajanlardan yapışan renklenmelerde de diş beyazlatma uygulanır.Diş temizliği yaptırdığınız halde dişlerinizin renginden memnun değilseniz yine diş beyazlatma yapılır.

Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir. Bu nedenle ne tip bir uygulama yapılması gerektiğine diş hekiminiz karar verecektir.

Diş beyazlatma işleminin mutlaka dişhekimi kontrolünde yapılması gereklidir. Şu anda uygulanan temel olarak iki tip beyazlatma işlemi vardır.

Birincisi OFİS TİPİ beyazlatma işlemidir. Uygulaması:

  • Beyazlatıcı jel dişhekimi tarafından diş üzerine yerleştirilir.
  • İlgili dişin üzerine beyaz renkli ışık kaynağı bir süre tutulur.
  • İşlem bittiğinde sonuçlar gözlenmeye başlanır.
  • İkinci yöntem hastanın evde kendisinin uygulayabileceği HOME BLEACHİNG denilen tipidir.


Uygulaması;

Dişhekimi ağızdan ölçü alıp dişlerin üzerine takılabilen ince lastik plak hazırlatır.
Bu ince plağın içine beyazlatıcı jel yerleştirilerek günde en az 6-8 saat bekletilir.(çoğunlukla gece uyku sırasında takılır.) -Tedavi ortalam 1-4 hafta arası sürer.