İmplantasyon günümüz diş hekimliğinde eksik dişlerin tedavisinde sık kullanılan, diğer protez ve köprü uygulamalarına karşı iyi bir alternatiftir. İmplant eksik diş bölgesindeki kemik içine yerleştirilen bir vida sistemidir.bu vida tamamıyla doku dostu olan titanyumdan üretilir.
Ağıza sürme yaşı tamamlandığı halde ağız içinde yerini alamamış, kemik veya doku içinde kısmen veya tamamen kalmış olan dişlere gömülü dişler denir. Günümüzde insanlar yiyeceklerini daha pişmiş ve hazır yumuşak besinlerle sağladığı için çenelerde küçülme olmuştur. Bu nedenle çenede yer darlığı meydana gelmeye başlamış ve bazı dişler çene kemiği içinde gömülü kalmışlardır.
Ortodonti, kapanış bozuklukları ve dişlerin çenelerdeki konumlarının nasıl oluştuğunu inceleyen, teşhis eden, bu bozuklukları önleyen ve tedavi eden bir dişhekimliği dalıdır.
Günümüz teknoloji çağı olarak adlandırılmaktadır ve bu çağdaki gelişmeler dişhekimliği alanında da kendini göstermektedir.Diş hekimliğinde lazer kullanımı hasta ve hekimler için büyük bir buluştur.
Diş Beyazlatma, Laminate Uygulamaları, Zirkonyum Uygulamaları, Dişeti Estetiği, Gülüş Dizaynı, Doğuştan Diş Eksiklikleri
Bebeklerde ilk süt dişleri 6-9 aylarda ağızda görünmeye başlar. Süt dişlerinin sürmesinin tamamlanması 2-2,5 yaşını bulabilir. Bu dişlerin sürmesi sırasında ateş,ağrı, huzursuzluk durumları yaşanabilir.
Ağızdaki diş eksikliklerinin giderilmesi amacıyla boşluğun yanındaki dişlerden destek alınarak, bu destek dişlerin küçültülüp köprü ayağı olarak kullanılması ile yapılan protezler sabit ( kuron-köprü ) protezlerdir.
Çürük veya travma sebebiyle harab olan diş dokularının tamiri ve restorasyonu amacıyla dişhekimliği bilimi kompozit esaslı dolgu malzemelerini kullanarak bireyin doğal diş görünümünü yeniden oluşturabilmektedir.
Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Ancak hayatı doğrudan etkilediği bilinmediği için gereken önem verilmemektedir. Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır.
Teşhis mutlaka röntgen filmleri, laboratuar testleri, analiz modelleri gibi yardımcı tanı yöntemleri kullanılarak doğrulanmalıdır. Dişhekimliğinde tanı amacıyla yaygın olarak periapikal röntgen filmlerinden yararlanılır.